Taksäkerhet Stockholm

Arbetet på tak kan vara utmanande och riskfyllt, med potentiella faror för både arbetarna, omgivande människor och takets integritet. För att minimera dessa risker och säkerställa en säker arbetsmiljö finns strikta säkerhetskrav som bör förstås och efterföljas. Taksäkerhet är en viktig aspekt av alla takprojekt, oavsett om det rör sig om installation, reparation eller underhåll.

Taksäkerhet
 • Kvalitet Kvalitet Tak av högsta kvalitet. Vi utför alla våra arbeten tidseffektivt och taken är anpassade för att klara av det svenska klimatet. 15 års garanti på utförda arbeten.
 • Erfarenhet Erfarenhet Älvsjö Tak har över 13 års erfarenhet. Vi kombinerar tradition med branschens framsteg genom kontinuerlig utbildning för våra takläggare.
 • Tydlighet Tydlighet Det är viktigt att kunna känna sig trygg. Allt arbete vi gör dokumenteras så att du som kund har en inblick i vad som görs så att du kan känna dig trygg i ditt val av takläggare.
Älvsjö Tak

Taksäkerhet

I Stockholm, där klimatet ibland kan vara utmanande med varierande väderförhållanden, är taksäkerhet av särskild stor vikt. Vi på Älvsjö Tak har omfattande erfarenhet av att hantera taksäkerhet i Stockholm och kan anpassa lösningar som passar stadens specifika krav och förutsättningar.

Taksäkerhet är en del av vårt bredare åtagande att leverera pålitliga taktjänster med fokus på kundens trygghet och takets integritet. Kontakta oss för att diskutera dina behov och få en kostnadsfri besiktning, rådgivning och offert avseende taksäkerhet. Vi strävar efter att göra alla takprojekt både säkra och framgångsrika.

Begär offert
Älvsjö Tak

Professionell taksäkerhet

Det är förståeligt att inte varje privatperson eller fastighetsägare är fullt insatt i alla aspekter av taksäkerhet och de föreskrifter som omger den. Vi på Älvsjö Tak erbjuder vår expertis för att hantera din taksäkerhet. Vi använder endast godkända material och tekniker för att säkerställa att ditt tak är säkert att beträda för både fastighetsägare och tekniker. 

Vi kan hjälpa till med allt från takstegar till anpassade skydd utformatefter ditt specifika takprojekts behov. Vårt mål är att erbjuda högsta standard när det kommer till taksäkerhet, oavsett om det rör sig om ett papptak, tegeltak eller annan taktyp.

Begär offert
Älvsjö Tak

Säkerhetskrav

Taksäkerhet är utformad med två huvudsakliga syften i åtanke. Först och främst syftar den till att förhindra olyckor som orsakas av fall eller halkning på taket. Denna aspekt av taksäkerheten prioriterar skyddet av människoliv och hälsa. Den andra funktionen är att förhindra skador på själva taket, där målet är att skydda takbeläggningen och andra material från skador när någon befinner sig på taket.
Enligt bygglagstiftningen fastställs kraven för taksäkerhet, särskilt när det gäller fasta takskyddsanordningar. 

Dessa skyddsanordningar måste installeras om det krävs enligt föreskrifterna. De måste även underhållas regelbundet för att säkerställa att de inte förlorar sin effektivitet genom exempelvis rostbildning eller lösa fästen. Kraven för taksäkerhet varierar beroende på flera faktorer, inklusive när anordningarna installerades, byggnadens fasadhöjd och takets lutning.

Begär offert
 • Älvsjö Tak
 • Älvsjö Tak
 • Älvsjö Tak
 • Älvsjö Tak

Hör av dig!

Vi erbjuder alla våra kunder fri offert!

VAD TYCKER VÅRA KUNDER?

Vi har lång och bred erfarenhet av takarbeten för både privata och kommersiella kunder, stora som små. Se omdömen från våra kunder nedan.

FAQ

Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna som kunder ställer till oss.

 • Vad är fördelarna med att installera solpaneler i Stockholm?

  Att installera solpaneler i Stockholm ger flera fördelar, inklusive minskade elkostnader på lång sikt, minskad miljöpåverkan genom användning av förnybar energi och möjligheten att få skatteincitament och subventioner från staten.

 • Vad kostar det att åtgärda ett läckage på taket?

  Det kostar från 3 500 kr efter rotavdrag.

 • Vad kostar det att byta tak?

  Det varierar mellan 100 000 kr - 300 000 kr. Det finns många faktorer som påverkar priset, därför ni kan fylla i vårt formulär för att få kostnadsfri besiktning och offert på takomläggning eller renovering av ditt tak.

Våra tjänster

Älvsjö Tak har jobbat med tak- och fasadrenoveringar sedan 2009. Vi arbetar bara med kompetenta och utbildade hantverkare, vilket är avgörande både för din investering och för att försäkringen ska täcka ditt nya tak. När du väljer oss har du rätt till ROT-avdrag på upp till 50 000 kr per ägare av fastigheten. Vi använder enbart kvalitetsprodukter från pålitliga svenska leverantörer och utför vårt arbete enligt hög branschstandard och leverantörernas riktlinjer. Du får en 15-årig Tätt Tak-garanti på både arbete och material. För din trygghet har vi också en fullständig ansvarsförsäkring. Kontakta oss för besiktning, rådgivning och en kostnadsfri offert.

Se alla våra tjänster