FAQ

Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna som kunder ställer till oss.

 • Vad kostar det att byta tak?

  Det varierar mellan 100 000 kr - 300 000 kr. Det finns många faktorer som påverkar priset, därför ni kan fylla i vårt formulär för att få kostnadsfri besiktning och offert på takomläggning eller renovering av ditt tak.

 • Vad kostar det att åtgärda ett läckage på taket?

   Det kostar från 3 500 kr efter rotavdrag.

 • Vad är fördelarna med att installera solpaneler i Stockholm?

  Att installera solpaneler i Stockholm ger flera fördelar, inklusive minskade elkostnader på lång sikt, minskad miljöpåverkan genom användning av förnybar energi och möjligheten att få skatteincitament och subventioner från staten.

 • Vilken är den bästa riktningen för att placera solpanelerna på taket i Stockholm?

  Den bästa riktningen för solpaneler på taket i Stockholm är mot söder, eftersom det ger den mest direkta exponeringen för solen under dagen. Dock kan öst- och väst också vara effektiva beroende på ditt  energiförbrukningsmönster.

 • Vad är den genomsnittliga kostnaden för att installera solpaneler på ett hem i Stockholm?

  Den genomsnittliga kostnaden för att installera solpaneler i Stockholm varierar beroende på storlek, paneltyp och installationsfaktorer. Generellt kan kostnaden ligga någonstans mellan 50 000 kr och 150 000 kr.

 • Kräver installation av solpaneler i Stockholm tillstånd eller godkännande från myndigheterna?

  Ja, vanligtvis krävs det bygglov eller anmälan till bygglovsenheten i Stockholm innan du installerar solpaneler på ditt tak. Det är viktigt att kontrollera de aktuella reglerna och kraven innan du påbörjar installationen.

 • Hur påverkar vinterväder och långa mörka perioder solpanelernas prestanda i Stockholm?

  Under vinterväder och långa mörka perioder minskar solpanelernas prestanda på grund av minskad solinstrålning. Men även under dessa förhållanden kan solpanelerna fortfarande generera viss mängd energi. Det är bra att ha en effektiv lagringslösning för överskottsel under solfattiga perioder.